Питбули разкриха коварно престъпление! Спипаха мъже, крили в беседка на детска площадка…

636293373145198404-050217pitbull

На съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна са предадени 27-годишният Ст. Хр. и 22-годишният Р. А., държали с цел разпространение метамфетамини и марихуана на детска площадка в кв. „Владиславово“. Ст. Хр. е предаден на съд и за държане на акцизни стоки без бандерол – цигари и тютюн, на стойност 602 лева.

За база за разпространение на наркотиците двамата млади мъже избрали беседка на детска площадка във варненския квартал. Ст. Хр. бил специализиран в разпространението на марихуана и метамфетамини, а Р.А. се занимавал основно с продажба на марихуана на наркозависими. В беседката подсъдимите скрили електронна везна и празни найлонови пликчета, а дозите приготвяли в домовете си. Мястото било известно на наркозависими младежи в квартала, които отивали във вечерните часове да си купят наркотици.

След сигнал до полицията на 23 август миналата година бил изпратен екип на Трето РУ на МВР, докато в беседката наркодилърите си организирали празненство. Купувачи на дрога идвали, купували си от Ст.Хр. метамфетамини, а от Р.А. – марихуана, плащали за получените дози и си тръгвали.

Дошлите по сигнал полицейски служители били усетени от двете кучета, порода питбул. След като забелязали полицейското присъствие, част от компанията се разбягала. В беседката служителите на реда открили станиолени топчета и зелено-кафява тревиста маса в самозалепващи се пликчета.

Последвало претърсване в домовете на двамата подсъдими, където били открити материали за разфасоване на наркотици, електронна везна, а в дома на Ст.Хр. бил намерен първокласен тютюн и саморъчно свити цигари, като стойността на стоките без бандерол според съдебно-оценителната експертиза, назначена по делото, било 602 лева.

Ако бъдат признати за виновни, могат да получат наказание от 2 до 8 години лишаване от свобода и глоба от 5000 до 20 000 лева за държането на високорискови наркотични вещества . За държането на акцизни стоки без бандерол, какъвто се изисква по закон, Ст.Хр. може да бъде наказан от съда с лишаване от свобода от 1 до 6 години и глоба до десеткратния размер на пазарната им цена.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ