6 ареста при мащабна полицейска операция в Бургаско

Полиция, Арест

41-годишен криминално проявен бургазлия е един от арестуваните по време на специализирана полицейска операция, провела се в региона през последната седмица. При рутинна проверка униформени спрели автомобила му на бул. „Струга” в жк „Братя Миладинови”, съобщи Флагман. След тестване за алкохол и наркотици се оказало, че водачът е седнал зад волана на Опела си на метамфетами. Бургазлията отказал да даде кръвна проба за химичен анализ. Съставен му е акт за нарушение по ЗДвП и са свалени регистрационните табели на автомобила. При последвалата проверка на леката кола обаче полицаите намерили под предната лява седалка газов пистолет с три патрона, както и найлонов плик с марихуана.

Спецакцията на полицията се е провела през изминалата седмица. В нея са задържани общо шестима мъже, образувани са три бързи производства и три преписки. Бургаската районна прокуратура пък вече е повдигнала обвинения на провинилите се.

Такъв е и случая с 29-годишен карнобатлия, който се озова в ареста след мащабна спецакция на полицията в Бургас. Младият мъж е задържан в района на СУ „Петко Росен в жк „Меден рудник”, след като при проверка униформение от Четвърто РУ открили в него и иззели пликчета с марихуана и метамфетамин, както и електронна везна.

При паралелно течащите проверки за шофиране на пътно превозно средство след употреба на наркотични вещества са установени общо девет случая. Водачите са на възраст от 20 до 41 години. Шест от тях са установени да шофират след употреба на метамфетамин. Двама – 20 годишен мъж от Сливен и 27 годишен бургазлия шофирали след употреба на канабис, а един 31 годишен сливенчанин, управлявал л.а. „Тойота Авенсис”, със сливенска регистрация, след употреба на амфетамин и метамфетамин.

В един случай водачът на автомобил отказал да бъдат тестван за употреба на наркотици, като е санкциониран с глоба в размер на 2 000 лв. и отнемане на свидетелството за правоуправление за срок от 2 години.

За седмицата служителите от сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас провели специализирана полицейска операция по безопасност на движението, включваща няколко направления : спазване на изискванията за скоростен режим, съблюдаване на пътната маркировка от велосипедисти и пешеходци и отнемане предимството на пешеходци, пресичащи по пешеходни пътеки.

На територията на Бургас – град са констатирани 732 нарушения на скоростта. В пет случая превишената скорост е над 50 км./ч. – водачите ще бъдат санкционирани с лишаване от правоуправление и парична глоба, следваща законовите указания за надвишената скорост. Неправоспособните водачи са двама. С глоба в размер на 30 лв. са санкционирани 14 велосипедисти, като две са основните нарушения, извършвани от тях : управление на велосипед без оборудване и преминаване през зони за пешеходци без велосипедиста да избутва велосипеда / най-вече ул. Александровска” и ул. „Богориди”/. За непреминаване на указаните за целта места за седмицата в Бургас са санкционирани 18 пешеходци, а за преминаване на неразрешаващ / червен/ светофарен сигнал са санкционирани четирима водачи.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ