Лекари от Пловдив извадиха 6-килограмова киста от тялото на 65-годишна жена

Болница, Лекари, Операция, Коронавирус

65-годишната Кина Дюлгерова живее втори живот, след като медици от пловдивската общинската болница „Св. Мина“ отстраниха 6-килограмова киста. „Беше колкото волейболна топка“, казват от екипа, извършил интервенцията цитирани от „24 часа“.

Дюлгерова е от Мадан и постъпила в отделението с оплаквания, че много бързо пълнее в областта на корема. Само за месец и половина качила 6 кг. Изпитвала затруднено дишане и трудно се хранела.

При прегледа гинекологъг д-р Христо Кунчев установил огромна формация в корема и малкия таз с ограничена подвижност и гладка повърхност. „Надявахме се, че в най-добрия случай това е киста. По-лошият сценарий беше да е злокачествено заболяване“, коментира лекарят.

За радост образуванието се оказало доброкачествено и е отстранено. Пациентката е добре, но остава под лекарско наблюдение.

Дюлгерова благодари на екипа, участвал в операцията – д-р Христо Кунчев, д-р Жаклин Апиосян, д-р Динко Господинов и операционна акушерка Мари Дедеян.

„Жените да посещават редовно АГ-специалистите и да не отлагат прегледи. Още по-бдителни трябва да бъдат тези в менопауза или след нея, за които е препоръчително да посещават гинеколог два пъти годишно“, препоръча Кунчев, който е шеф на отделението в „Св. Мина“ и има 27-годишен стаж.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ