Михаил Миков поряза Нинова: Отстрани Гергов, защото е богат! Разделя БСП

Корнелия Нинова

Може ли БСП да управлява България ще покажат изборите. Единият вариант е с коалиция, която няма да доведе до коренна промяна на начина, на политиката. Вярвам на заявката, че няма да се управлява с ГЕРБ, защото има очертан десен профил. С ДПС може да се управлява при ясни условия. Берем плодовете на коалицията от 2013-2014 г. това беше практически управление на малцинството. Това заяви пред БНТ Михаил Миков, бивш лидер на БСП и бивш вътрешен министър в кабинета „Станишев“.

„На предстоящите избори представителите на партиите трябва да експонират по най-добрия начин това, за което искат доверие. Тази тема ще присъства, ще се преплита. Може би в кампанията за изборите ще стои един голям въпрос – подкрепата или не на кандидатурата за втори мандат на президента Румен Радев“, коментира още той.

По думите му е било коректно достатъчно рано президентът да заяви намеренията си за участие, да започне дискусията.

Запитан пропусна ли БСП шанса да номинира президента Радев, той отговори, че БСП по-рано трябваше да даде оценка, тя е в основата на номинирането на Радев за президент. „Отговорът на Нинова, че сега не е време за това и трябва да се изчака да минат изборите, е бягство от отговор каква е оценката на БСП. По то зи начин тя отваря нова линия на резделение в партията, а това не е добре“, отсече Миков.

По думите му Радев се опитва „да избяга от пряка корелация с ръководството, той употребява термина „социалисти“. Би трябвало президента Радев и Нинова да изразяват ясно отношенията си.

Според Миков президентът Радев има нужда от подкрепата на членовете на БСП и той я очаква. Той обаче има нужда и от много широка подкрепа.

„Георги Гергов беше отстранен от БСП, защото е богат и е удобният враг с партийна книжка“, коментира още Михов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ