Младият Божанков – катарзисът от ново лице на ДСБ до водач на листата на БСП във Велико Търново

Явор Божанков

И, моля Ви, не ги наричайте „десница“! Нито ДСБ, нито „Да(й), България!“ имат нещо общо с дясното. Това са ляволиберални, криптосоциалистически творения, създадени като „фалшиви патици“, за да цепят десния вот и в сюблимни моменти да дават електорално рамо на лявото и неговите производни – кой да ги помни всичките. Но Мая Манолова помним – през есента на 2019 г. същите „десни“ подкрепиха на втори тур знаковото левичарско лице от Кюстендил, то пък им отговори с призив да се подкрепят кметовете им в софияските райони и сглобката се случи, а коалицията ДеБъ има своите софийски районни кметове.

Това е предателско, политически недопустимо поведение. Да видим най-новата му проява. От вчера е ясно, че лицето Явор Божанков ще бъде водач на листата на БСП във Велико Търново. Не, не се изненадвайте, ако сте го виждали близо до „десния“ Радан Кънев. Това е самата истина – през 2014 г. Явор Божанков е представян от Радан Кънев и Иван К. Иванов (журналист от старопрестолия град, после зам.предс. на 43 -то НС от РБ). Ето, имаме видео от това срамотно събитие.

Радан Кънев, ранният демиург на днешния водач на листат на БСП във Велико Търново, все го влече към левия „тротоар“ – във всякакъв смисъл. Чуйте видео откровението му пред TV+ преди няколко години:
„България има нужда от модерна левица. За нас е много по-лесно да бъдем заедно с модерна левица в управлението“. Помнете и мислете!

Това не е първото, мисля няма да е и последното разобличаващо откровение на днешния „десен“ евродепутат в ЕП. Там той се сближи толкова много с ЕЛена Йончева, прокарвайки скандални антибългарски резолюции, че тези, които са го избрали би трябвало до края на живота си да се извиняват на нас, българите.

Очевидно е, че Радан Кънев е в природата си ляв. Ето поредно доказателство – в интервю за 24 часа през 2014 г. той си призна, че по-скоро е вляво от центъра и това му носи известни неудобства в партията ДСБ. Това пак е по времето, когато представя във В. Търново днешният БСП депутат и водач на листата на БСП Явор Божанков като новото лице на ДСБ.

Не знам какво още трябва да излезе като факти, какво още да разкрием и осветлим за тези ментета от ДеБъ, за да разберат истински десни хора, които ги подкрепят, че правят съкрушителна грешка за своето и на децата си бъдеще, гласувайки за тях. Покъртително е как част от избирателите на тези ментета се държат като зомбирани болшевики, докато игнорират всички доказателства за фалшивата и измамна политическа природа на техните избраници!

Колкото до Явор Божанков – там нещата винаги са свързани и с наследствени бизнес връзки и възможности. Не е чудно, че днешният бизнес на сем. Божанкови удивително съвпада с онова, на което близък роднина Божанков божанков е бил директор в началото на 90-те. Става дума за „Вторични суровини“ – Горна Оряховица. Всяка крушка си има опашка, а всеки социалист се изживява и като червен буроа. Това е тайната им страст, най-личен пример в това отношение дава лидерката им Корнелия Нинова – синята баронеса, с уж червено сърце.

А на избирателите им – ето това им се пада. Показала го е най-добре съпругата на водача на листата на БСП Симона Божанкова.

Антон Тодоров



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ