Вдъхновен Григор прегази Марин Чилич в Мелбърн

Григор Димитров

Григор Димитров не започна сезона по най-добрия начин и въпросителните за формата му преди старта на Аустрелиън Оупън бяха сериозни, само че българинът показа нагледна в колко добра кондиция се намира и срази бившия финалист Марин Чилич с 6:4 6:2 7:6(5). Така първата ни ракета си осигури място във втория кръг, където негов съперник ще бъде местния представител Алекс Болт.

Срещата стартира с няколко безметежни сервис гейма на двамата играчи, но Григор започна да се защитава по невероятен начин чрез своя бекхенд слайс и предизвикваше сериозно количество грешки от страна на Чилич, който предаде четвъртото си подаване в срещата и родният ни представител поведе с 5:3 гейма. Гришо можеше да приключи нещата с втори пробив в актива си, само че хърватинът вкара поредица от отлични сервиса и намали пасива си. Това по никакъв начин не повлия на световния номер 19 и той реализира три поредни точки от сервис, с които прати откриващия сет в актива си.

Невероятните изяви в защита на Димитров продължиха и във втората част, като бившият шампион от Шлема все по-трудно осъществяваше чист контакт с топката, налагайки му се постоянно да прикляка и неточностите валяха от неговата ракета. Григор пък продължаваше да стои много стабилно от дъното на корта, а нивото му на начален удар бе далеч по-високо от обичайното, което го изведе до още един безпроблемно спечелен сет в негова полза.

Непоставеният играч намери ритъма си в третата част, докато ретурите на хасковлията изгубиха от досегашната си дълбочина, превръщайки се в лесна плячка за опонента. Българинът обаче беше твърдо решен да приключи двубоя в последователни сетове и преодоля изоставане от 3:5, за да сломи съпротивата на противника в тайбрека и да намери място в следващата фаза на турнира.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ