Извънредно! Белезници хлопнаха около ръцете на легендарен български престъпник на остров Бали

klenovski

Знаков бандит от миналото бе арестуван на остров Бали при опит за източване на големи суми от различни банкови карти. Това съобщи източник на БЛИЦ, разполагащ с достоверна информация по случая.

Става въпрос за популярния в миналото Стефан Кленовски. За случая съобщават и медиите в Индонезия. Заедно с Кленовски са арестувани Пламен Николов, който в момента на задържането е бил с австралийски паспорт, както и Иван Станчев.

Тримата са били причакани до заведение за бързо хранене и са задържани. Разследването на дейността им е започнало на 18 юли. При обиска на наетата от българите вила, са намерени множество празни банкови карти, валута, оръжия, лаптоп, дискове, както и скиминг устройства.  Смята се, че именно Кленовски е ръководел бандата.

В момента тримата българи са в ареста.  Пламен Николов е издирван от Австралия за същото престъпление.  Името на Стефан Кленовски нашумя през 2012 година. Тогава той бе арестуван показно в мол на „Цариградско шосе“, където празнуваше рождения ден на сина си.

Той бе задържан по време на операция „Шок“ с европейска заповед за арест. Кленовски е член на престъпна група и от 2008 г. се извършва престъпена дейност в Италия и други държави. При задържането му тогава той се оплака от полицейско насилие, но записи от видеокамери в мола го опровергаха. Обвиненията срещу Кленовски бяха за участие в престъпна група в италианския град Трани за фалшифициране на карти за банкомати и източване на пари.

Стефан Кленовски е смятан за един от майсторите в източването на банкомати. През годините е работил в различни престъпни групи. Негова дясна ръка е Андрей Цветанов, който е издирван с червената бюлетина на Интерпол. Източници на БЛИЦ твърдят, обаче, че в момента той се намира на територията на България. Цветанов също е пребивавал на територията на остров Бали. Преди време в Джакарта бе арестувана съпругата му Илияна, която бе съдена също за източване на банкови карти.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ