Дариткова: Изпълнили сме предизборната ни програма за Смолянска област

Даниела Дариткова

Изпълнили сме предизборната ни програма за Смолянска област от 2017 година. Затова сега можем да поемаме нови ангажименти. Няма от какво да се срамуваме, заяви пред общинските ръководители на партията д-р Даниела Дариткова, председател на Парламентарната група на ГЕРБ в Народното събрание и на общинската структура в Смолян.

Събранието бе водено от областния координатор на ГЕРБ Николай Мелемов, който е и кмет на община Смолян. По неговите думи предизборната кампания е вече започнала. Той призова за активно участие и очерта начина, по който ще се води предстоящата кампания – от врата на врата.

Д-р Дариткова отбеляза, че за първи път предстои да се проведат избори в извънредна епидемична ситуация. „Кампанията предполага пълна мобилизация, защото от една страна е предизвикателството да опазим живота и здравето на гражданите.

Това ни е основната грижа. От друга страна ние самите се борим за максимална изборна активност. Въпреки спекулацията, че ГЕРБ разчита на минимално участие, напротив – ние винаги сме държали да има масово участие в изборите, за да има легитимност на избора.

Очаквам от всички да се готвим за тази кампания по начин, който да стигне до всеки, без да нарушаваме мерките и правилата, а и да успокояваме съгражданите си, че участието им в изборния процес ще бъде гарантирано от държавата, че е с правила, които няма да позволят точно по този начин да се разпространи заразата“, каза д-р Дариткова. По думите й за ГЕРБ в Смолян предизвикателството започва още на 28-ми февруари, защото тогава са изборите за кмет на община Баните. До частични местни избори се стигна след кончината на кмета Милен Белчев. Кандидатът на ГЕРБ е 38-годишният му син Павлин – добре образован, със специализации по международно право и международни отношения в Австрия и Гърция.

Досегашната му трудова биография е свързана с европейската интеграция и международни отношения, със Световната търговска организация. Притежава опит с проекти и нормативните актове на национално и европейско ниво. Според д-р Дариткова ГЕРБ ще се бори за добра позиция в следващия парламент, за да бъде незаобиколим фактор, въпреки общата консолидация срещу партията.

„Досега само това е обединяващ фактор за всички наши опоненти. Общи идеи, които да сочат какво ще правят те след като победят ГЕРБ, на този етап не сме чули. Нашата сила е, че ние отново ще имаме ясна програма и ще можем да убеждаваме хората с това, което сме направили, защото то не е никак малко. От друга страна – с ангажиментите, че ще изведем България от кризата – здравна, социална и икономическа“, подчерта тя. По думите на Недялко Славов – общински ръководител на структурата в Златоград, резултатите от досегашните социологически проучвания сочат, съставянето на правителство е невъзможно без две партии – ГЕРБ и БСП. „Правителство ще се състави или около ГЕРБ, или около БСП.

На практика с вота си гражданите ще определят дали следващото правителство да е ляво или дясно. Изправяйки се пред тази дилема, повечето хора ще изберат дясно правителство. Голямата неизвестност е каква ще е избирателната активност. За нас е важно тя да е максимално висока“, посочи Славов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ