Уникално! Бяла лястовичка внесе надежда за по-добри бъднини в Пиринско!

byala-lqstovica

Цветан Крачолов – потомец на бележития Пейо Яворов, отглежда бяла лястовица в неврокопското село Садово, пише Enovina.bg.

Бялото лястовиче живее в гнездото заедно с още 4-5 свои братя и сестри.

Птицата е истинска атракция в Садово и е символ на надеждата. От раждането на птицата десетки местни жители се струпват около гнездото, за да видят чудото. Хората пред гнездото си пожелавали първо здраве за себе си и близките си, а след това лястовицата да им донесе късмет и щастие.

Стопанинът Цветан Крачолов, който има сервиз за коли, е далечен роднина на Яворов-първият кмет на Нерокоп след Освобождението.

Стара легенда гласи, че бяла лястовица се ражда веднъж на 100 години, припомня „България днес“. Когато се появи, се случват поредица от чудеса – слепите проглеждат, глухите чуват, а хората с увреждания на краката прохождат. Жителите на Садово се надяват, че птицата ще пази населеното им място и добрината ще надделее над злото.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ