„Дневник“ лъска имиджа на „Мата Хари” от спалнята на Борисов

Христина Бобокова и Ани Александрова

Акцията по защита на Христина Бобокова продължава с пълна пара. След като Христо Иванов се опита да обвини друга жена, че е заснела незаконни кадри от дома на министър-председателя, днес Иво Прокопиев включи още инструменти в кампанията по разсейване на съмненията.

„Дневник” публикува забележителен журналистически труд тази сутрин – интервю със сочената за Мата Хари. В него тя е представена като истински меценат и изкуствовед, почти светица.

„Христина Бобокова е изкуствовед, организатор на много културни и арт проекти, дългогодишен мениджър на фестивал за съвременно изкуство „Процес-Пространство“…, гласи щедрото описание на „Дневник“.

Медията съобщава още, че те се е прочула покрай проверките около съпруга ѝ и брат му. Сайтът подчертава, че интервюто е взето на 4 февруари, но не се обосновават защо е трябвало да забавят публикацията цяла седмица.

С по няколко думи Бобокова отговаря на въпроси дали е свързана със снимките на Борисов.

„Не. Боя се, че не задавате въпроса на правилния човек. … Всички в България познават Бойко Борисов. … Несъмнено това е част от цялостната атака срещу моето семейство и бизнеса на съпруга ми и брат му. Както вече казах, оставаме с усещането, че някой се опитва да им пришие чужда вина. Нещо такова се случва и тук. … Никой до момента не ме е търсил за отговор. Не мисля, че трябва да отговарям на тиражирани внушения по жълти сайтове по тема, в която не се припознавам като участник“, заявява Бобокова.

Самите „Дневник“ пък признават, че са чакали заветното интервю още „през есента на миналата година“.

„Все още не мога да си обясня случващото се. Всичко изглежда като една целенасочена атака, в която се търси изкупителна жертва, на която да се пришие някаква вина, за да се удовлетворят нечии амбициозни интереси“, казва Бококова по повод мъжа ѝ и брат му, които са изкарани репресирани бизнесмени.

Братята Бобокови са основни обвиняеми по дело за внасяне в страната ни на 16,7 тона италиански отпадъци, сред които 7,7 тона – опасни. Трима от групата им вече се признаха за виновни, а доказателствата по делото са 546 тома.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ