Откриване на високо ниво! Цвета Караянчева стана част от магията на джаза в Банско /СНИМКИ/

karayancheva-bansko

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри Международния джаз фестивал в Банско. Тя поздрави участниците и гостите на най-големия летен музикален форум в България и го определи като изключително популярно и магнетично за публиката културно събитие.

Този фестивал, с вече 21-годишна история, се превърна в убежище на съмишленици от всичко континенти, на световни артисти, които общуват на езика на музиката и не се нуждаят от  преводач, посочи Цвета Караянчева.

Това е невероятно въздействащо, още повече, когато се случва сред приказния декор на Банско, допълни тя. По думите й най-характерното качество на джаза е, че е музика на свободомислещите хора и защитава тяхната индивидуалност.

Председателят на парламента отбеляза, че тук, в полите на Пирин, си дават среща знаменитости в изкуството от цял свят – вокални изпълнители, инструменталисти, импровизатори. Цвета Караянчева изрази увереност, че те ще се превърнат в най-добрите културни пратеници на България зад граница.

Нека тази неуловима енергия, с която е пропит въздухът на фестивала, да ни свърже с невидимите мостове на приятелството, които само музиката е в състояние да съгради, добави тя.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ