Борисов: Търговете вече са изцяло електронни – 100% борба с корупцията

Бойко Борисов 11

Премиерът Бойко Борисов и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков се включиха на живо във Фейсбук от Околовръстното шосе на Пловдив.

Разделили сме Околовръстното на Пловдив на два големи участъка. С колегите от КАТ и АПИ взехме решение да се разделя на етапи, за да има връзка между селата и пътните възли. Разширява се и габаритът, каза Нанков.

Виждаш колко много се развива индустриалната зона на Марково, колко много складове и заводи се правят. Локалите на Асеновград се правят – така сме обещали на хората и го завършваме. Сега продължаваме строителството на четирилентов път от магистрала „Тракия“ до пътния възел на Асеновград, заяви Борисов.

Вече търговете са изцяло електронни. Затова беше прекратен този търг – защото нито една от фирмите не беше подала подала документи така, както изисква законът. Това е 100-процентова борба с корупцията, прозрачност. И не само в строителството, и при газопроводите вече е така. Фирмите да се научат да пишат документите така, както после ще ги изпълняват, а не идват и да казват „Не ни достигнаха парите, дайте още малко“, подчерта премиерът.

Подпорната стена на пътя Девин – Кричим се ремонтира, ще я направят. Магистрала „Струма“, това е старата магистрала „Люлин“, минава през едно дере, което навремето не са го отводнили. В момента и това дере се почиства, за да може да се отводни по най-правилния начин, каза още Бойко Борисов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ