Григор Димитров отново на корта в ранни зори в петък

Григор Димитров 2

Григор Димитров ще изиграе третия си мач на Откритото първенство по тенис на Австралия в ранните часове в петък (12 февруари).

Публикуваната програма показва, че българинът и Пабло Кареньо Буста ще излязат на втория по големина корт на комплекса в Мелбърн за трета среща. Тоест началото на сблъсъка ще бъде след 5:00 ч. сутринта българско време.

Преди това трябва да бъдат определени победителките в два мача при дамите: Маркета Вондрушова – Сорана Кърстя и Гарбине Мугуруса – Зарина Дияс.

До тук Димитров, който за 11-ти път участва в основната схема на турнира, победи Марин Чилич и Алекс Болт без да срещне особени проблеми.

В петък му предстои седми мач срещу Кареньо Буста. Двамата имат по 3 победи в сблъсъците помежду си. За последно те играха един срещу друг през 2018 г. в Барселона. Тогава испанецът победи в 2 сета. Успехите на Григор са от 2017, 2015 и 2014 г.

Кареньо Буста в момента е 16-ти в световната ранглиста, докато българинът е 21-ви.

При победа на осминафинал Димитров ще играе срещу Ник Кирьос или Доминик Тийм.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ