До всички шофьори: Имаме новини за Вас, внимавайте

Сняг, Коли, Трафик, София

Днес над страната ще бъде студено и ветровито, ще духа до умерен северозападен вятър, предаде БГНЕС.

На изток ще има все още валежи от сняг, обявен е и жълт код за силен вятър в цялата страна, като в Североизточната половина ще има и снегонавявания, и валежи. Ще духа силен северозападен вятър със средна скорост 14-19 м/с и пориви до 25 м/с, като се очаква вечерта да започне да отслабва.

Минималните температури ще бъдат между минус 8 и минус 3 градуса, за София минус 7 градуса. Дневните температури ще са отрицателни в западните и северните райони, ще бъдат между минус 2 и 3 градуса, за София минус 2, по Черноморието от 1 до 3, в Северна България минус 2 – 0 градуса, в южните райони между 3 и 5 градуса.

В събота ще бъде още по-студено, сутрешните температури на места в западните котловинни полета ще достигат до минус 10 градуса, през деня максималните температури ще бъдат между минус 3 и 0 градуса.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили подготвени за зимни условия, да карат внимателно, със съобразена скорост, да спазват дистанция и да не предприемат рискови изпреварвания.

За петък в 6 области в Североизточна България – Търговище, Разград, Силистра, Добрич, Шумен и Варна, е определен жълт код за потенциално опасно време за сняг и силен вятър, съобщиха от АПИ.

Областните пътни управления следят метеорологичните прогнози по райони и предприемат обработка на настилките срещу хлъзгавост и заледяване. За повишаване безопасността на движение, ако метеорологичните условия го изискват, е възможно затваряне на определени участъци за почистване и обработване на настилките с химически вещества и инертни материали.

Всички машини на пътноподдържащите фирми са в пълна мобилизация за снегопочистване на републиканските пътища. По опорните пунктове има инертни материали – сол, пясък, калциев двухлорид.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ