Лоши новини връхлетяха Йорданка Христова на 12-ти февруари

Йорданка Христова

Меко казано неприятни вести застигнаха Йорданка Христова в средата на месец февруари.

Голямата ни певица изненадващо се оказа извадена от списъка с предложения за пенсии на победителите от „Златният Орфей“, за който ви информирахме по-рано през седмицата, съобщиха от правителствената информационна служба.

Заедно с музикалната прима отпада и композиторът Атанас Косев, който почина на 7 февруари. Причината за този ход е, че и те вече взимат такива, а Йорданка Христова дори е първата звезда, на която дадоха пенсия за особени заслуги още през 2007 г.

„Пенсия за особени заслуги по отменения чл. 91 КСО, не може да се получава заедно с друг вид пенсия, да преминава в наследствена пенсия и/или да се получава заедно с държавна парична награда по Закона за награждаване на лицата с особени заслуги към българската държава и нацията“, обясниха от МС.

Това се случи и с колегата ѝ Христо Кидиков, който тази година навършва 50 години на сцената.

За разлика от Йорданка Христова обаче, която вече взима пенсия за особени заслуги, още от 2007-ма насам, Христо Кидиков не е в тази категория певци. А каква е причината за изваждането на името му от списъка, предстои да стане ясно.

„Министър Банов, днес ако цъкнете „Вефа“ няма да чуете Кидика. Вие го изтрихте. Благодаря БЪЛГАРИЯ, че в навечерието на моя 50-годишен юбилей на сцената ме изтри от културата на страната… Пея 50 години, имам записани над 400 песни, участвал съм в 17 издания на Златния Орфей. Днес аз вече съм никой. Днес, когато цъкна „Вефа“, Министъра на културата не чу Кидика… На комисията (интересен ми е съставът ѝ), на милите ми колеги, които пробутаха изпълнители и групи никога не участвали в Златния Орфей желая ЗДРАВЕ. Не е честно! ДНЕС Е ЕДИН ТЪЖЕН ДЕН ЗА МЕН! ВСЕ ЕДНО ВСИЧКО Е БИЛО НАПРАЗНО, А ТОВА СА 50 ГОДИНИ…“, пише възмутеният Христо Кидиков в социалните мрежи.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ