Арестуван ли е кмет, приближен до Цветан Цветанов?

цветан цветанов (2)

Антикорупционната комисия и прокуратурата провеждат разследване в сградата на общината в Годеч, съобщава БТВ. То е свързано с акция в сградата на Българската агенция по безопасност на храните тази сутрин.

Все още няма официални данни какво е престъплението, което се разследва. Според непотвърдени информации е задържан кметът на Годеч Радослав Асенов. Според други източници той е отведен за разпит.

До късно през деня не беше ясно дали Радослав Асенов е задържан и дали е обвинен. В общината на Годеч никой не отговаря на телефоните, посочени на страницата им, съобщава “24 часа”.

Източници на изданието твърдят, че Специализираната прокуратура и КПКОНПИ работят по случай със субсидии за животновъдно стопанство, с което връзка има и кметът. Става дума за история от преди няколко години. Стопанството било проверявано от БАБХ – София-област, с директор д-р Леонид Лавчев. Според местните той е близък на кмета Асенов. Дори е бил жури в дефиле на коне в общината.

За Асенов отдавна се говори, че е един от най-приближените кметове от София-област до Цветан Цветанов. Затова свидетелстват честите посещения на бившия втори в общината. Припомняме, че корените на учредителят на „Републиканци за България“ са свързани с Годеч.

„Радослав Асенов е достойна и успешна кандидатура, зад която застава плътно цялата структура на ГЕРБ в Годеч“, заяви Цветанов при представянето на кандидатите на ГЕРБ за местните избори през 2015 година.

Лично Цветан Цветанов присъства на откриването на обновената сграда на общината в града. „С този млад екип съм сигурен, че ще работите за развитието на общината. Защото това е нашата мисия – да правим населените места по-добро място за живеене и за развитие на бизнеса“, каза тогава Цветанов. Радослав Асенов и бившият втори се радваха често на компанията си по време на инспекциите на пътни отсечки и откриването на офиси.

Според жители на общината и сега учредителят на „Републиканци за България“ често е засичан да посещава Радослав Асенов в кабинета му , което разбира се не учудвало по никакъв начин общинската администрация, която била свикнали със срещите на Асенов с Цветан Цветанов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ