Каракачанов във Варна: Преговаряме за купуването на подводница за флота

Красимир Каракачанов

В момента водим преговори за закупуването на подводница за нуждите на ВМС, съобщи във Варна министъра на отбраната, Красимир Каракачанов. По думите му разговорите ще отнемат около 2-3 години. Българският флот плува уверено напред и отбелязва своите успехи в пандемичната 2020 година, категоричен беше той.

Каракачанов отбеляза като успехи в тази посока закупуването на двата нови минни ловци за нуждите на ВМС, както и поръчката на двата нови кораба, които се изработват от варненска корабостроителна фирма. За пръв път за повече от сто години целево се изработват кораби за нуждите за родния флот, а не се купуват такива, подчерта Каракачанов.

Като изключителни успехи той посочи провеждането на военните учения в рамките на изминалата година, както и повишеният интерес към армията. Тази година за едно място в армията са се борили приблизително 6 души. Това ще доведе до по-бързо попълване на матроския и сержантския състав на флота. С 40 % се е увеличило времето на вода на нашите кораби в състава на съюзническите патрулни групи, отчете Каракачанов.

С военни почести пред Щаба на ВМС във Варна беше посрещнат министърът на отбраната Красимир Каракачанов. Поводът за посещението му бе анализ на подготовката на Военноморските сили през учебната 2020 година.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ