Знакови лица в БСП сюрпризираха Корнелия: Напускаме!

БСП, Корнелия Нинова 1

Знакови лица на БСП напускат скандално листата на Корнелия Нинова в Пловдив-област. Само 8 са кандидатите за 45-то Народно събрание зад разследвания за купуване на гласове Манол Генов като водач на червената листа в областта.

Масовите отводи на номинирани от общините социалисти са на път да оставят листата на БСП в област Пловдив далеч под разрешения от изборния кодекс брой от 22-ма кандидати. По информация на социалисти до този момент листата, заедно с определените от Националния съвет водач Манол Генов и коалиционните партньори, наброява фаталното число 13.

Самоотводи от участие в тази листа са дали членовете на Националния съвет на БСП Галин Дурев, който има най-много номинации в областта, Атанас Телчаров, лидер на социалистите в Садово и председател на Общинския съвет в общината, който също има доверието на повечето от общините. Отводи са направили и народният представител Георги Търновалийски – бивш заместник-министър на финансите, бившият зам.-министър на земеделието Явор Гечев, председателят на жените социалистки Александра Берданкова.Част от тях благодарят на номиниралите ли, но се извиняват с аргумента, че и досега са работили за партията, но идеите, лансирани от актуалното ръководство на „Позитано“ 20, са несъвместими с левите им идеологически разбирания и практики.

Да участват като кандидати са отказали и знакови за партията лица като Петър Мутафчиев, министър на транспорта в правителството на Сергей Станишев, бившият народен представител Пламен Славов, както и други представители на общините, които имат номинация от съпартийците си. Любопитен факт е, че на проведения миналата вечер Председателски съвет водачът на листата се е опитал противоуставно да вкара в нея лица, които не са предложени и не са утвърдени от конференциите.

Социалистите са притеснени, че на предстоящото заседание на Областния съвет, на което ще трябва да бъде подредена листата, в нея ще се окажат хора, които не само са непознати за тях, но и няма да имат подкрепата на собствените си структури, тъй като не са извървели пътя от номинациите от основните организации до утвърждаването им на общинска конференция.

Още по-възмутително за тях е било предложението членовете на областния съвет да делегират права на председателския съвет да допълва листата по свое усмотрение. Както възможността НС на БСП да я допълни с хора, препоръчани лично от Манол Генов.

Тази ситуация предвещава не особено добри резултати за социалистическата партия в Пловдивско, допълва „Поглед инфо“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ