Всички се смеят на Цветан Цветанов! Един от лидерите на партията му се оказа… путинист от АБВ

цветан цветанов

Истински предизборен тюрлюгювеч се заформи около партията на Цветан Цветанов „Републиканци за България“.

Оказва се, че там има членове, които са се клели във вярност и на леви, и на националистически формации.

Един от координаторите на новата дясноцентристка партия, както бившият МВР шеф я обяви още при създаването й, е бил член и на АБВ на Румен Петков, и на БНО.

Това е настоящият шеф на структурите на републиканците в столичния район „Овча купел“ Борислав Венков.

Наша проверка сочи, че той не само е бил кандидат за общински съветник в София на местните избори през 2019 г. от листите на азбукарите и структурите на младежкото обединение на АБВ, но партийното му номадство датира от години по-рано.

Името му се открива и като кандидат за депутат от 2017 г., тогава с лозунги „Време е ние младите да събудим България“ от името на БНО. Днес председател на националистката организация е Георги Георгиев.

В ГЕРБ вече подхванаха темата за Венков с подигравки за подбора на Цветан Цветанов в новата партия и бъдещите листи, които предстои да регистрира за парламентарните избори на 4 април.

„Откъде ги намираш, Цицерон“ е въпросът, който първи зададе Георги Харизанов, проследил биографията на столичния партиен номад – преминал невероятна трансформация от крайно русофилство до подкрепа за проамериканската формация „РзБ“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ