Ген. Мутафчийски привикан при Бойко Борисов, не е добре

Бойко Борисов, Генерал Мутафчийски

През миналата седмица от изпратени 98 проби в Националния център по заразни и паразитни болести, 68 са с доказания нов вид на коронавируса от Великобритания.

Това съобщи на работно съвещание, свикано от премиера Бойко Борисов, здравният министър проф. Костадин Ангелов.

В Кюстендил, където заболеваемостта е най-голяма, първият доказан такъв вид е изолиран в началото на тази година, информира Ангелов.

По отношение на 14-дневната заболеваемост сме на 25-о място в Европа. На 15-о сме по отношение на смъртността.

„Всичко това ни дава увереност, че мерките, които се разхлабват в момента, не води до голяма заболяемост. Осъществява се ефективен контрол върху развитието на епидемията в България“, каза Ангелов.

Костадин Ангелов посочи, че са заделени ваксини за изборната администрация, така че да бъде осигурено нормалното протичане на изборния процес.

Председателят на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски докладва за заетите легла към момента в болниците и в интензивните отделения.

„На едноседмична база имаме увеличение на случаите в болница с 12%. Дълго време се задържаше по-ниско ниво в интензивните клиники, но сега има ръст с 9,8%”, съобщи той.

С една дума Не е добре!

От своя страна директорът на „Пирогов“ Асен Балтов заяви, че има готовност „Пирогов“ да отвори допълнителни места за ваксинация, включително да осигури и мобилни екипи. Той също отчете плавен ръст на пациентите, настанени в реанимации и на интензивно лечение.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ