Гард на Станишев става водач на листа при Слави, Трифонов го гласи за вътрешен министър

Слави Трифонов

Офицер от Националната служба за охрана става водач на листата на „Има такъв народ“ в Русе, твърдят източници на Lupa.bg от кухнята на свръхсекретното редене на списъците в партията на Слави Трифонов.

Светлин Стоянов, който е бил пряко отговорен за опазването на здравето и живота и на екс премиера Сергей Станишев, и на Джордж Буш-младши при посещението му у нас през 2007 г., сега е един от фаворитите за бъдещи депутати от сочената за поне трета политическа сила на Дългия.

Говори се, че Стоянов имал дълбоки връзки със службите и много от съпартийците му го определяли като Цветан Цветанов във формацията на учиндолеца, защото бил първият, развил напълно мрежа от организации под шапката на ИТН.

Всъщност той пристава на Трифонов още през 2019 г., 5 години след като дава рапорта си за напускане от НСО. Той е единственият българин, стигнал до финала на конкурса за избор на гардове лично на бившия генсек на НАТО Андерс Расмусен, но отказва поста, тъй като съпругата му се разболява и година по-късно почива.

Както повечето бъдещи водачи на листите на Слави, и Стоянов започва познанството си с шоумена от кастинга за политици, който телевизионерът водеше още в ерата му в Би Ти Ви. Тогава той споделя вижданията си за необходимостта от реформи в сектора по сигурността в държавата, по която се чувствам специалист. Има слухове, че ако се стигне до участието на ИТН във формирането на бъдещ кабинет, тъкмо капитанът от НСО щял да бъде предложен за вътрешен министър.

Днес е най-големият дарител на новата партия с щедра финансова инжекция от 2000 лева, отвъд членския внос, преведена миналия месец на сметката на ИТН.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ