Поискаха оставката на Йорданка Фандъкова като кмет на София

Йорданка Фандъкова

Подобно престъпление не се доказва не лесно, това е изключително трудно. Стана ясно, че институциите не искат да поемат отговорност, че си прехвърлят топката. Това коментира в сутрешния блок „Денят започва“ по БНТ адвокат Димитър Марковски по повод фаталния инцидент, при който момче загина след токов удар в центъра на София.

Отговорни във всички случаи има, защото преминаването на този проводник е свързано с редица законови и нормативни актове. Няма как този кабел ей така, отникъде да стои в тази шахта, смята адвокат Марковски.

Той обясни, че е неограничен кръгът и броят на лицата, от които може да се търси отговорност.

Малко хора имат достъп до тези шахти с проводници, в края на краищата, тези съоръжения са част от електропреносната мрежа в града ни, която е част от мрежата на енергодружество. В хода на досъдебното производство ще се изясни кой е допуснал този кабел да стои в тази шахта.

Роднините трябва да получат справедливост, трябва да се търси наказателна отговорност. Недопустимо е в 21 век в центъра на София да загиват деца заради шахта под напрежение, категоричен е адвокатът.

За такова престъпление може да се получи ефективно наказание в размер на 4-5-6 години, допълни Марковски.

Това е абсурдно, не може да продължава така. Мястото на този кабел не е тук, възмути се пред БНТ енергийният експерт Еленко Божков.

По думите му, не може да има такъв проект за преместваем обект и не може да има разрешение за ползване.

Има дълъг процес по разрешение, което изисква съгласуване, разпоредби, различни протоколи. Изобщо, тук става дума за престъпление, категоричен е Еленко Божков.

Според него, в случая едва ли става въпрос за кражба на ток.

От тук следва носене на отговорност и най-малко три оставки – включително на кмета на София г-жа Фандъкова, заяви Божков.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ