Ексклузивна СНИМКА! Ето го Калоян Колев от бандата на Митьо Очите, издирван от Интерпол

Интерпол Митьо Очите

Интерпол издирва общинския съветник от Несебър Пейко Янков и ямболията Калоян Колев, чието име се свързва с това, че е един от първите, опитали да помогнат на Димитър Желязков-Очите след стрелбата във 4you през юни 2016 г.

Припомняме, че вчера специализираните полицейски служби на България и Турция арестуваха Димитър Желязков Очите в стая на истанбулския хотел „Рамада”, наета от бившия депутат от ДПС Несрин Узун и зам.-председателя на ОбС-Бургас Бенчо Бенчев.

Очите е бил настанен в стаята инкогнито, вероятно в опит да бъде укрит. По тази причина Бенчев и Узун, които имат общ бизнес в Турция, са се оказали в центъра на операцията. Те са задържани, но не като част от ОПГ-то. Това съобщава „Флагман“, позовавайки се на прокурорите по делото срещу групата на Очите – Евгения Станкова и Калин Близнаков. Бенчев и Узун са освободени. Засега остава неясно дали срещу Узун и Бенчев ще бъде повдигнато обвинение за укривателство.

Прокурор Станков каза, че се издрирват още двама, които да бъдат привлечени към обвинението – общинския съветник от Несебър Пейко Янков и другия участник в групата Калоян Колев. За двамата е издадена европейска заповед за арест.

СРС-тата и доказателствата срещу Очите и неговата банда, която години наред в рекетирала търговци по Южното Черноморие, са 34 тома.

Делото ще е много тежко, затова към него ще бъдат привлечени още прокурори.

Припомняме, че късно снощи седемте български граждани, които бяха задържани при специализирана полицейска операция в Истанбул, Турция, бяха предадени по административна процедура от турските власти на представители на Министерството на вътрешните работи на България на ГКПП – Капитан Андреево. Наложени са им полицейски мерки за неотклонение за срок до 24 часа.

В ход е и процедура спрямо българския гражданин, обявен за международно издирване с червена бюлетина от Интерпол, който към момента се намира в Република Турция – Димитър Желязков-Митьо Очите.

Говорителят на главния прокурор Сотир Цацаров – Румяна Арнаудова потвърди информацията. Тя обясни, че Желязков няма да бъде върнат сега и остава в Истанбул, защото е арестуван по силата на червена бюлетина на Интерпол и трябва да бъде спазена процедура по международното право от страна на турската страна.

Братята Мартин и Калоян (вдясно) Колеви, които са свидтели по делото за престрелката във 4you



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ