Линейки хвърчат заради припаднали в жегата, медиците на нокти и заради плажуващи

Плаж

Увеличават се случаите на хора с хипотония и припаднали заради топлото време във Варна, на които се е наложило да бъде оказана спешна медицинска помощ. Това каза пред „Фокус“ директорът на Центъра за спешна медицинска помощ в града д-р Мая Рашева. По думите й, по-често сигналите са за пострадали жени.

Дамите са по-податливи на неразположения в летните горещини. Въпреки че през предишните седмици времето беше дъждовно, лекарите цяло лято се отзовават на сигнали за колабирали хора. Обикновено по-предразположени са хората с ниско или високо кръвно, както и страдащите от хронични заболявания. Броят на случаите не е по-висок в сравнение с други години, коментира още д-р Рашева.

Според нея подобни инциденти има всяко лято и те са обичайни за сезона. Съветът на специалистите е възрастните хора и тези с хронични заболявания да избягват да излизат навън в часовете с най-силно слънце и високи температури.

Друга препоръка на лекарите е да се носят предпазни шапки с периферия, да се обличат светли дрехи и да се приемат повече течности. Употребата на алкохол на плажа също не е препоръчителна. По данни на управителя на ДКЦ I „Св. Клементина“, отговарящ за медицинското обслужване на плажовете д-р Иван Иванов, тази година лекарите на пясъка помагат на повече на хора, на които им е прилошало, отколкото на пострадали при водни инциденти.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ