ВМРО предлага харта за Македония

ВМРО

От ВМРО ще предложат на всички политически партии харта за Македония. Тя ще има за цел да се постигне национално съгласие по въпросите със западната ни съседка. „Българските драждани трябва да знаят кой защитава националните интереси и кой действа като пета колона на чужди държави“, каза депутатът Милен Михов в декларация от името на партията му.

Евродепутатът от ДПС Илхан Кючук е бил на посещение в Скопие и трябва да внесе доклад, който предстои да се гласува във външната комисия на ЕП, разказа Михов и добави, че македонският премиер Зоран Заев определил ДПС като единствената партия, която защитава по умерен курс към Скопие.

„Не могат да не породят тревога в българските патриоти тези думи. Какво означава изказването на Кючук, че въпросите трябва да се уреждат в двустранни условия. Означава ли това, че РСМ може да повдигне въпроса за българската фашистка окупация пред ЕС и да иска обезщетения за това. Нещо, което в последните месеци в Скопие се лансира широко“, каза той и добави, че изявленията на европейския пратеник на ДПС торпилира българската позиция и действа в чужди интереси, а така се „прави опит да се погребе действията на десетки революционери за последните 135 г.“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ