Сачева ексклузивно: До втори март ще обявим какво става с листите на ГЕРБ

7 Dni Bulgaria21.02.2021
Деница Сачева

„Най-късно до 2 март всички имена в листите на ГЕРБ ще са известни“, заяви пред БНР Деница Сачева, социален министър и областен координатор на ГЕРБ за Добрич. Това означава

По думите ѝ ситуацията е трудна заради пандемията и затова са нужни знаещи и можещи хора, които веднага да влязат в час и да започнат да предлагат решения на проблемите: „Да са млади и неопетнени хора, за които не може да има съмнение в почтеността им“, подчерта тя, обяснявайки аргументите за посочване на хората, които ще влязат в партийните листи за предстоящите парламентарни избори на 4 април.

Сачева подчерта, че реденето на листи е екипна дейност в ГЕРБ и мнението на областните координатори и на Изпълнителното бюро имат значение.

„Лицата, които ще бъдат в листите, ще бъдат достатъчно ясна заявка за това каква промяна сме готови да наложим“, категорична беше тя.

„Представяте ли си, ако в момента имахме служебно правителство, как щяха да бъдат реализирани една голяма част от мерките, значителна част от които се реализират чрез законодателството“, каза още министър Сачева и подчерта, че необходимостта от действащ парламент е бил основният ѝ аргумент, с който е защитавала смисъла от оставането на кабинета „Борисов 3“ на власт въпреки протестите.

„Това е и върховенството на закона – едно избрано правителство да завърши мандата си. … Смятам, че мнението ми от лятото доказа правотата си в хода на законодателния процес и на мерките, които се взеха по-късно“, коментира тя.

Според Деница Сачева няма въпроси в парламента, на които да не са получени ясни отговори, дори и от премиера Бойко Борисов: “Не мисля, че има въпроси, на които ние не отговаряме. Даваме цялата информация, която е необходима“.

Премиерът не взема еднолични решения по отношение на мерките, категорична беше министър Сачева.  



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ