Хибридни автобуси може да заменят част от парка на обществения превозвач

36625081_1577859245658966_1658275572926644224_n

Част от старите автобуси в парка на обществения превозвач „Градски транспорт“ във Варна могат да бъдат заменени с хибридни.

Преди дни в града бе представен модел на полската фирма, която наскоро достави още 15 нови автобуси по програмата за интегриран градски транспорт.

Предимството на този хибрид е, че е икономичен и не замърсява околната среда, коментира пред „Фокус“  Жельо Алексиев от борда на директорите на „Градски транспорт“.

Той припомни, че тестовият модел е пристигнал само за ден в града, след което е заминал за Румъния.

Според Алексиев от дружеството във Варна са водили разговори и с други производители, които да покажат техни хибридни автобуси, но към този момент няма яснота дали ще има нови тестове. По думите му, най-голямото предимство на хибридния автомобил полско производство е, че използва силата на спиране за рекуперация на енергията, като зарежда едновременно акумулаторните батерии.

„Двигателят е Евро 6. Би бил екологично чист и по-икономичен. Въпросът е колко време ще издържат тези батерии“, коментира още Жельо Алексиев. По думите му и идеята да се показва в различни страни е да се тестват възможностите на машината. Целта е да се покаже какъв е разходът и амортизацията при различни натоварвания, маршрути и терени. По този начин и производителят ще прави своите подобрения.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ