Разсекретиха важен документ: тайната на Ламбо е казана

ламбо

Без изобщо да подозира, на смъртния си одър големият и обичан от цяла България Стефан Данаилов е предопределил бъдещето на сина си – Владимир Данаилов. Наследникът на Майор Деянов завърши медицина в един от университетите в Западна Вирджиния, САЩ, като в момента стажува в няколко от тамошните болници, но изборът му да се профилира в нефрологията не бил никак случаен.

Нефлорогията е дял от медицината, занимаващ се с диагностика, консервативно лечение и превенция на бъбречните заболявания. Именно с проблеми с бъбреците бяха съпътствани последните земни дни на кинолегендата Стефан Данаилов. Месец преди да почине в реанимацията на Военно-медицинска академия, единият бъбрек на Ламбо отказа.

Макар да тежат само по около 300 гр., бъбреците са жизнено важен орган, част от чиято работа е да филтрира кръвта и да отделя токсичните вещества, излъчени при обмяната на веществата, под формата на урина. Неспособността на бъбреците да изхвърлят излишните течности от тялото прави работата на сърцето по-трудна. Това от своя страна води до поражения и върху други важни органи като черния дроб, белия дроб, сърцето, мозъка… Точно заради нарушената работа на бъбреците при Стефан Данаилов, в белите му дробове се бе насъбрала вода.

Това е била и причината синът на Ламбо да се ориентира именно към нефлорогията – за да помага на пациентите си да не си отидат като баща му.

„Влади е решил да се профилира в нефрологията. Сега стажува в различни отделения, присъства на всякакви хирургически операции – дали за сърце, дали раждане, за да може да има представа за всичко. Догодина вече ще може да практикува. Тогава очаква да го назначат като младши доктор в една от болниците в Хънтингтън, Западна Вирджиния“, коментира пред ПИК майката на именития наследник – Ирен Кривошиева.

„ПИК“


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ