Мангъров е лицето на титулуваната некадърност

Доц. Атанас Мангъров 2

Коментар на Емил Соколов, асистент-преподавател в университета в Екзитър, Великобритания:

Мангъровата медицина е алтернативна медицина. Също като фалшивите новини всичко при нея е малко конспирация, малко измислица, много популизъм и минимална доза истина тук-там, че да звучи поне малко правдоподобно. У нас Мангъров е лицето на титулуваната некадърност, институционалната неграмотност и какъвто друг синоним се сетите за слаб професионалист с огромно его.

От началото на пандемията Мангъров се скъса да прави прогнози. Коронавирусът ще изчезне април, юни, септември декември и т.н. Досега няма вярна прогноза. Няма и да има. Разсъжденията му са като филмите “Бързи и яростни“ – с всеки следващ филм нещата стават по-изтъркани и нереалистични. При Мангъров е същото – говори, колкото да не е без хич. Няма никаква медицинска логика в този човек. Всичко е популизъм – каквото иска да чуе мнозинството, Мангъров това повтаря. Един ден ще се ваксинира, един ден няма да се ваксинира. Един ден носи маска, един ден не носи маска. Всичко е съобразено според актуалните теми на деня.

Тук трябва да се спомене, че Мангъров не е провел нито едно научно проучване и няма нито една статия на тема пандемията. Всичко при него е свободни съчинения, но не си мислете, че пишман доцентът е глупав. Откакто разпространява дезинформация, кариерното му развитие тръгна нагоре. Направиха го шеф на отделение. Сега го кандидатират за депутат. Разбира се, издигна го АБВ – най-русофилската и комунистическа партия. Той не искал, ама щом хората настоявали, нямало как нали. Трогателен е нарцисизмът у този човек. Хората като ги тресне кризата на средната възраст си купуват кола или мотор, но Мангъров реши да създаде нова псевдонаука по време на пандемия.

Циркът обаче не спира дотук. На въпроса какво ще направи като депутат, Мангъров отговаря, че не знае, но все ще измисли нещо. Може да уволни щаба, но може и да не ги уволни. Научният му подход и тук е впечатляващ – всичко зависи от това дали ще е на кеф. Общо взето цялата му работа е точно като старата маска в джоба му – отбиване на номер и поза. Вижте ме, колко съм алтернативен и различен. Няма проблем, всеки е в правото си да се излага. Мангъров обаче го прави всяка седмица по няколко пъти в най-гледаните медии, докато не спира да мрънка как го цензурират и властта го репресира. Дезинформацията, която упорито разпространява, подтиква към неспазване на мерките и абсолютна безотговорност. Доцентът прави всичко възможно да разбие и без това не особено подготвената ни здравна система.

Всичко това, щото е неудовлетворен, светът му е крив и жена му го е зарязала. Аман от такива специалисти, които се интересуват единствено от това да се говори за тях и да са център на внимание.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ