Агент „Огнян“ ще става депутат от „срутището“ БСП

Иван Гранитски

БСП одобри представителите на гражданската квота в своите кандидат-депутатски листи и за пореден път доказа, че нищо ново не е научила и нищо старо не е забравила. На второ място в листата с кандидат-депутати в 25-ти МИР е инсталиран агент „Огнян“, познат повече като Иван Гранитски. Гранитски е бивш член на БКП и директор на БНТ по времето на злодейското социалистическо правителство на Жан Виденов.

Иван Гранитски има много оперативно интересен брат – Митко „Маслинката“. Тези, които помним много, се сещаме за една прословута справка от СРС-та на зам.-директора на ГДБОП Иван Иванов (с прякор „Рилски“). „Маслинката“ е споменат в разговорите на Иванов с Павел Славков. Според справката Славков е от групата на братя Халваджиеви от Смолян, а Иванов получава пари от тях и развива общ бизнес именно чрез Славков. Сикаджийската групировка, близка до Маргините, иска информация от Иванов за човек с прякор „Маслинката“.

Иванов не иска да говори по телефона, но уверява Славков, че има какво да му каже. Всъщност Маслинката или Димитър Димитров е известен търговец на цигари и един от босовете на задкулисието в тази сфера. По онова време той работи тясно с кръгове от ВИС и е „оперативено интересен“ за конкурентите от СИК. Димитров достига апогея си след убийството на Иван Тодоров-Доктора на 22 февруари 2006 г.

Та, братчето на „Маслинката“, вече поднесен ни под вънкашност нова (член-кореспондент на БАН) и име старо (агент „Огнян“), ще бъде едно от ярките „нови лица“ на БСП. Честито!

Антон Тодоров / zonanews


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ