Пригответе се за новите цени на хляба, вече ще го купуваме за…

04-08-2017-04-56-57Homemade-White-Bread

Хлябът в Добруджа започна да поскъпва. Първи цените вдигнаха производителите от Генерал Тошево и Каварна. „Увеличихме цената на някои видове хляб, заради поскъпването на основната суровина – брашното“, обясни шефът на Регионалния съюз на хлебопроизводителите и сладкарите Тошко Няголов.

„Различните видове брашна са с нови, по-високи цени от 23 юли. Поскъпването е между 8 – 13 процента, а цените на полузърнестите брашна – с 14 на сто. Различните мелнични комбинати имат различни цени на брашната, като разликата е 70-80 лева за тон. Цената на бялото брашно става 680 лева за тон, докато през миналата година беше под 600 лева за тон. В рамките на месец големите мелнични комбинати, които са на пазара в нашия регион, вдигнаха цените си с по сто лева на тон“, коментира още Тошко Няголов.За месец – два, горивата поскъпнаха с 20 процента, електроенергията за регион Добрич е с най-голямо увеличение, като се добави и драстичното поскъпване на брашното – няма как да се задържи цената и на хляба. След като направил анализ на новите цени на тока, горивата и брашната, Няголов увеличил някои хлябове с 5 ст., други – с 10 ст., като поскъпването е между 7 и 9 процента.

Според него, всички производители в Генерал Тошево са увеличили цените. Масовият бял хляб вече струва 1.00 – 1.10 лв за бройка. По 1.10 от вчера се продава и заводският хляб на Каварна, като поскъпването е с 10 ст.Засега в област Добрич няма друго поскъпване на насъщния, показа репортерска проверка. Големите хлебопроизводители, както и по-малките фурни запазват цената от 1.00 лв. за масовия бял хляб, предаде БНР.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ