Внимание! Нова страшна схема: Сметките ви за телефон набъбват! Не вдигайте на тези телефони (СНИМКИ)

88544912_istock_000069588591_full

Пореден опит за измама се разобличава в социалните мрежи. Потребители алармират, че от скоро отново е влязла в действие схемата за звънене от номера от чужбина, като при вдигане, се начисляват пари и сметката ви набъбва мигновено. Позвъняванията са от страни като Словения, Чехия, Германия, а обажданията са през цялото денонощие.

Най-често се касае само за обаждане, като от ответната страна се мълчи, за да се предизвика повторно позвъняване, този път от жертвата. В схемата се прилага и просто „клипване“, като целта е отново потърпевшият да набере въпросния номер. Хората се оплакват, че въпросният тормоз може да продължи с часове, ако все пак сте се усетили и не вдигнете на обаждането.

Единственият начин е да си изключите телефона, съветва една от потърпевшите. Потребителите масово споделят и номерата, които ги тормозят, за да може да предпазят останалите. Освен това се чудят каква е връзката как се избират жертвите – спрямо квартала, оператора и телефона.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ