Цветанов бяга от лидерската битка – остави волейболист да мери сили с Нинова и Борисов

Цветан Цветанов

Бившият втори в ГЕРБ и настоящ лидер на партия „Републиканция за България“ Цветан Цветанов избяга от лидерски сблъсък на предстоящите парламентарни избори, видя ПИК.

И докато се очаква лидерът на БСП Корнелия Нинова да премери сили с Бойко Борисов в 25-и МИР в София и в Пловдив, Цветан Цветанов предпочете да бъде водач на листите на „Републиканция за България“ в Благоевград и Велико Търново.

Така той няма да участва в лидерската битка на изборите на 4 април. В 25-и МИР в София сили срещу Борисов и Нинова ще премери волейболистът Боян Йорданов, който е и член на Изпълнителния съвет на партията на Цветанов.

В Пловдив пък бившият втори в ГЕРБ ще разчита на еколог – доц. Христо Димитров, който най-вероятно ще трябва да се конкурира с червената лидерка и премиера на България.

Прави впечатление, че най-големият дарител на „Републиканци за България“ – Павел Вълнев, който до този момент е дал над 1 млн. лв. на Цветанов и хората му, не фигурира като водач на нито една листа.

Бившият вече депутат от ГЕРБ Владислав Николов, който от днес е независим, ще оглави листата на „Републиканци за България“ в Плевен. Водач на листа в София е и водещият Горан Благоев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ