Бъдещият шеф на МВР при Слави: офицер от ДС по „вербовка на младежи“, изхвърлен от Костов за връзки с Чорни, кандидат-депутат на Бареков…

Николай Радулов

Бъдещият министър на МВР на Слави Трифонов е Николай Радулов.

Кариерата и професионалните пируети на този мъж са пример за опортюнистичните нрави през целия преход.

Щатен служител на Държавна сигурност от началото на 80-те години, отговарящ за вербовките на младежта в София.

За “онези” младежи, с “нездрави” прояви, които слушат западна музика, чужди радиостанции и ходят с дълги прически.

Секретар на Комсомола в Ленинското управление на МВР-София, член на БКП от 1983 г. Член на Президиума на Ленинския РК на ДКМС.

Ето какво пише в личното му кадрово досие:

„Бил отговорник за комсомолската група в отделение ДС и секретар на офицерското комсомолско дружество.
Др. Радулов от началото на 1985 г. е секретар на УК на ДКМС при Ленинско РУ на МВР…
Лейт. Радулов членува в БКП от 1983 г. Включва се активно в мероприятията на ППО. Избиран е за секретар на офицерското комсомолско дружество при РУ и за секретар на УК на ДКМС. Член е на Президиума на Ленински РК на ДКМС…

От ръководените 13 агенти над 2/3 са вербовани от него като болшинството са от младежки среди, имащи възможност да долавят и подават сигнали за негативни прояви от най-различен характер. Тези възможности обаче не се използват в пълен обем, поради което значителна част от агентурата е слабо продуктивна.

Оттук и малкия брой на сигналите, по които работи др. Радулов и активните дела на производство при него. Причините за това са от чисто субективен характер и се коренят в изградения неефективен стил и метод на работа. Преди всичко това е липсата на целенасоченост и конкретност в работата с агентурата, неритмичност на срещите, недиференциран подход в работата с всяки сътрудник.

В работата по делата не влага оперативно майсторство и комбинативност, поради което по водените през атестационния период 4 дела почти не е включил своя агентура. Няма активност и настъпателност, която да съответства на напегнатата оперативна обстановка. Работи по-добре по линия на общата профилактика като използва вооенно-полевите лагери за средношколците…

Съществуващата вътре в него класова омраза към противника не може да намери реализация в практическата му работа и най-вече в работата му по активните дела на оперативен отчет. Ето защо в болшинството случаи въпросите на агентурно-оперативната работа се разглеждат и решават от него в чисто теоретичен план. Необходимо е др.

Радулов да измени коренно подхода си при решаване на задачите, за се стреми да постигне пълно покритие и единство между теория и практика, между думи и дела.
В противен случай въпреки потенциалните възможности, които притежава, ще се обезличи като оперативен работник агентурист“.

С две думи – другарите му от ДС го мъмрят, че е некадърен, въпреки съществуващата у него “класова омраза”!

След Десети ноември Николай Радулов е активист и член на БСП.

После бързо обръща палачинката и се присламчва към новата звезда на СДС Богомил Бонев. Става секретар на МВР в кабинета на Иван Костов, откъдето обаче е изхвърлен заради контакти с руския мафиот Майкъл Чорни (Виж документите от секретен доклад на НСС).

Флик-флаците на господина го отвеждат винаги там, където мирише на далавера. През 2013-2014 г. вече го виждаме плътно до Николай Бареков като главен експерт по сигурността и кандидат за министър в “България без цензура”. Той е бил и негов кандидат депутат.

Сега Николай Радулов е ново, свежо, морално лице на промяната в партията на Слави Трифонов и пак загрява за МВР, където вече се е подвизавал при Тодор Живков, при Андрей Луканов, при Иван Костов…

ПИКДС



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ