Христо Стоянов ги срази: Щом Слави ще става депутат, да влизат всички чалга певици – Нинова се държи като тях

Христо Стоянов

„Слави Трифонов ще влиза депутат. Прекрасно. Ами ако Пайнер се кандидатира. С всичките Азиси, Софии, Алени, Ивани и… Ще отвеят ли Слави Трифонов. Или ще го включат в своите списъци. Корнелия Нинова. Защото и тя се държи като чалга певица, която крещи от трибуната: „А сега, ръцете горе“…

За едни това е спомен от партизанското движение и излизат с вдигнат юмрук от Президентството, за други това е гласуване с две ръце. Чалгата постепенно измества политиката. И сега на предизборните митинги ще се усети“. това написа гневно в профила си във „Фейсбук писателят Христо Стоянов. Поводът са предстоящите парламентарни избори и политическата какафония реди тях.

Ето какво написа Христо Стоянов в социалната мрежа:

МЕЖДУ БЮСТА НА БОТЕВ И БЮСТА НА САШКА ВАСЕВА
И понеже тука Фейсбук ме пита за какво си мисля, та, да кажа. Мисля си за избори. За критерия за избор на народни представители. За тези, които влизат в политиката тепърва. И на които ще им е за последен път. И за тези, които гласуват като за първи път винаги. Нашият многоуважаван еРекторат. Защото имам усещането, че се гласува в еректирало състояние.

Слави Трифонов ще влиза депутат. Прекрасно. Ами ако Пайнер се кандидатира. С всичките Азиси, Софии, Алени, Ивани и… Ще отвеят ли Слави Трифонов. Или ще го включат в своите списъци. Да придобият евроатлантически сурат – прекрасна дума, която значи „физиономия“…

Само допреди няколко години средният българин премахна паметника пред НДК на проф. Валентин Старчев. Това е показателно. Нещо, което има естетическа стойност и е направено по всички естетически категории българинът не го понесе. Защото, минавайки покрай него той се комплексира. Комплексира се, защото не може да го разбере.

Масовият български гласоподавател е и този, който би претопил всяка естетска скулптора. Той е този, който преди четиридесет и пет години, като му докараха „Джокондата“ извади ножката и я разряза. Скулпторите ги носи веднага във вторични суровини за претопяване.

Пред бюстовете на героите предпочита бюста на Сашка Васева. Той ще прати в леярната бюста на Гоце Делчев или Ботев, а със спечелените от това пари ще напълни сутиена на Сашка Васева. Това е нивото на средния български избирател.

Направете си експеримент – две листи. В едната да влязат интелектуалците на България – Професори, академици, лекари, художници, писатели… В другата листа целият Пайнер воглаве със Слави Трифонов… Познайте кой ще влезе от тези две листи в Парламента… Всъщност, от първата листа може някой художник или писател да влезе. Но художникът ще прави портрети на Азис и Софи Маринова, а вторият ще описва техните предимно сексуални образи в героически парламентарни пози.

Всъщност, на този манталитет разчита Корнелия Нинова. Защото и тя се държи като чалга певица, която крещи от трибуната: „А сега, ръцете горе“… За едни това е спомен от партизанското движение и излизат с вдигнат юмрук от Президентството, за други това е гласуване с две ръце. Чалгата постепенно измества политиката. И сега на предизборните митинги ще се усети.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ