Красен Кралев: Направихме много за спорта в Русе, предстои обновяване на още спортни бази

Красен Кралев

„За спорта в Русе е направено много през последните години, но има още какво да се желае. Проведохме срещи със спортните клубове в Русе и в движение вече решихме редица проблеми“. Това заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев, минути след като регистрира листата за народни представители на ГЕРБ-СДС, на която е водач, в отговор на журналистически въпроси.

Един от основните проблеми на Русе от години е свързан с липсата на басейн. „Направихме много за спортната инфраструктура в страната, но все още сме длъжници на плуването. На този етап ще помогнем за ремонта на тръбите на съществуващия басейн в Гимназията по корабоплаване, където тренират 400 деца и ще търсим начин да се пусне отново басейна „Спарки“. Следващият ни голям проект в Русе ще бъде свързан с изграждането на нов плувен комплекс, заяви министър Кралев и допълни, че каквото е поел като ангажимент, ще бъде изпълнено. „Аз съм човек на думата и на действието, така че с лекота ще работя както в областта на спорта, така и за просперитета на целия Русенски регион“, каза още Кралев.

Министърът се ангажира да бъде извършено обновяване на гребните бази, които се намират в Лесопарк “Липник”. Министър Кралев провери състоянието на съоръженията през месец февруари при едно от посещенията си в Русе. СК по кану-каяк „Георги Демирев“ и СК по кану-каяк „Локомотив“ получиха нови лодки, които са необходими за тренировъчния комплекс, а вече се планира изграждането на нови санитарни помещения и съблекални. Ще бъде изградено ново хале за клуба по кану-каяк „Локомотив“. Мисли се и за клуба по академично гребане „Локомотив“, който има нужда от обновяване на базата.

Кралев заяви, че ще се отделят необходимите средства за газификация на новата боксова зала, както и за тази по стрелба с лък.

Предстои да се реконструира залата по фехтовка, която ще бъде и оборудвана. „250 деца, които активно се занимават с баскетбол, имат нужда да влязат в обновена тренировъчна зала и съм се ангажирал това да се случи“, каза още министърът.

По-сложно ще е със залата по акробатика и спортна гимнастика на клуб „Локомотив“, която също е за основен ремонт, но и за нея се търси решение.

В Мартен предстои да се изгради ново игрище по хандбал в училище „Отец Паисий“.

Красен Кралев припомни, че през последните пет години в областта са инвестирани над 37 млн. лева в спортна инфраструктура. 33 клуба от град Русе получават финансиране по Програмата за развитие на спортните клубове, което тази година е завишено двойно – общо 573 887 лв. Средствата вече са изплатени.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ