БСП и „ДеБъ“ се сляха предизборно – започнаха да си преливат кадри

Христо Иванов

БСП и ДеБъ на Христо Иванов-Маджото съвсем се сляха като на протестите, на които се появиха заедно, ламтящи за власт, като вече си преливат и кадри. Това става ясно дори при бегъл поглед към листите им за вота на 4-и април.

Илина Мутафчиева, която е водачка на ДеБъ за в Търговище, е бивш председател на голяма младежка организация, която неформално се управлява от БСП. Т.нар. Национален младежки форум (НМФ) се ръководи от дъщерята на Антон Кутев – Мина Кутeва.

Бившият председател на НМФ и настоящ кукловод на структурата Лили Еленкова пък е сестра на кмета на Перник от БСП Станислав Владимиров. А и двамата са племеници на дългогодишния лидер на червените Ненко Темелков, от който по-късно Владимиров поема поста. Тъмно червените убеждения са в кръвта на фамилията, както и жаждата за власт, съобщава „tribune.bg“.

От както е създаден НМФ е известен като младежка организация на БСП, която проповядва изцяло леви идеи и защитава позиции на БСП. НМФ и лично Мутафчиева опорочиха най-голямото младежко събитие в София по време на българското председателство на Съвета на ЕС. Под диктовка и с подкрепата на БСП. След скандала, предизвикан от тайната лява младежка структура, шефката на НФМ Мина Кутева се появи на пресконференция на БСП. А от името на НМФ се изказа Николай Бериевски от БСП-Младежи, който призова МГЕРБ да се извинят.

В момента Мутафчиева работи при бившия посланик от времето на комунизма Иван Гарвалов, който сега ръководи Дружество за ООН в България. Според запознати именно Гарвалов е препоръчал на своя приятел Стефан Тафров, също бивш посланик в ООН, да включи неговото протеже в партийните листи.

Припомняме, че преливането от БСП в ДеБъ и обратно не е новост. Едно от любимите момчета на Корнелия Нинова в столетницата Явор Божанков, което тя сочи за млад социалист, всъщност се прелива в редиците на социалистите от тези на Радан Кънев, което е документирано дори на видео. Това поставя под сериозен въпрос намерения на Нинова и хората й спряво еднополовите бракове и други джендър политики, които от ДеБъ изповядват. Дори и признаване на македонско малцинство, което бе прокарано с гласовете на Радан Кънев от ДеБъ и на Елена Йончева от БСП в европарламнта миналата есен.

Мина Кутева и водачката на ДБ в Търговище са неразделни



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ