Виктор Димчев: Шипка е издигната не за да се пъчат край върха омразници. Президентът има проблем с освобождаването…

Виктор Димчев

Шипка е издигната не за да се пъчат край върха омразници, а като национална светиня. Днес е национален празник, ден за обединение, не за политиканстване. Ала не би. Това коментира журналистът Виктор Димчев по повод качването на президента на Шипка и участието му в отбелязването на 3 март въпреки забраната за струпване на хора на едно място заради Ковид-19.

Както ПИК съобщи по-рано днес, Радев блокира хиляди хора на Шипка при минусови температури – кортежът му затвори всички пътища за часове.

Ето какво смята още Димчев за качването на президента на върха:

Президентът има проблем с освобождаването. Постоянно му се струва, че нещо трябва да бъде освободено. Фиксацията му върху българите, охулването на почти всеки и почти всичко, хаотичното боравене с изрази, които не означават нищо, се проявяват в неговите мрачни слова на всеки празник, на който му подадат микрофон.

Кой му тури в устата нонсенса „Никой народ не може да лежи на лаврите на своите мъртви герои.“?

Въобще този странен човек е добре да си свали юмрука, да се качи на самолета и да ходи при цитирания от него любим руски цар.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ