Нов ужас в градски парк! Велосипедистка блъсна 18-месечно момиченце, то е със счупен череп

kolelo2

18-месечно момиченце е пострадало тежко, след като е било блъснато от разсеяна велосипедистка в Градската градина в Монтана. Инцидентът е станал на 10 юли, а детето било прието по спешност в болница със счупен череп и голям хематом, разказа майката Цветелина Георгиева, цитирана от dir.bg.

Във фаталната вечер младата жена и съпругът й Боян разхождали близначките си, които са година и половина.

„На 10 юли, докато си играеха в Градската градина в Монтана с още няколко дечица, едното ми момиченце беше блъснато от колело. Колоездачката изобщо не я видя, защото не гледаше в пътя, а назад. От този ден животът на семейството ми обърна на 180 градуса. 15 дни с детето бяхме по болници. Диагнозата беше счупен череп и голям хематом. Наложи се и операция. Не пожелавам на никого, това което изживяхме и продължаваме да преживяваме“, допълва Цветелина.

По думите й, велосипедистката спряла, извинила се и си тръгнала. Затова и родителите на пострадалото момиченце смятат да я съдят.

„В момента най-трудната част е, че трябва да я пазим да не пада и да не удря главата. Тези, които сте родители знаете колко е трудно активно и опознаващо света дете да се пази толкова. Надявам се силно да няма последици, въпреки че има риск да се отключат последващи заболявания. Лечението и прегледите за нас продължават, а виновната си кара необезпокоявана колелото“, допълва майката.

Затова и тя е организирала петиция с искане да не се допускат колоездачи в паркове без велоалеи. За по-малко от седмица протестната подписка е подкрепена от близо 400 души.

От Община Монтана коментираха, че до месец всички паркове в града ще са под видеонаблюдение, като припомниха, че велосипедистите са длъжни да спазват Закона за движение по пътищата.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ