Много опасен морски грип натръшка хората в отпускарския сезон!

Болница пациенти

Летен грип натръшка десетки отпускари след завръщането им от морето, алармираха лични лекари. Изключително много са хората, които са с еднакви симптоми – висока температура, силни болки в стомаха и повръщане, съобщава „Телеграф“.

„Сами кръстихме грипа морски, защото пациентите ни се разболяват веднага след завръщане от летен отпуск от морето“, обясниха джипита. Най-голям е броят на малките пациенти. Най-голям е броят на малките пациенти, при които лечението е по-продължително. При възрастните преминава за 2-3 дни. Децата често са дехидратират, а някои дори стигат до болница.

По данни на здравните инспекции през последните дни се наблюдава двоен ръст на болните от ентероколити. В Кюстендил например при предходния отчетен период е имало само 11 заболели, докато само за няколко дни бройката е достигнала 23.

„Много от болните все още не са потърсили лекарска помощ, а са предприели самолечение, което може да се окаже много опасно“, обясниха медицински специалисти.

Фармацевтите пък отчитат масово търсене на медикаменти за стомашно-чревни разстройства в аптеките.

„Давам им медикаменти, но моят съвет е, ако не почувстват подобрение в рамките на ден-два, непременно да посетят личния си лекар“, коментира фармацевтка.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ