Мангъров прибира по 250 лева на дете за ваксинация, плащаш му данък „известност“

Доц. Атанас Мангъров 2

Въпреки че последните му медийни изяви може да са оставили широката публика с такова впечатление, доц. Атанас Мангъров съвсем не е антиваксър. Напротив – от години известният инфекционист внася в България и лично поставя в нежните детски телца имунизационни препарати, недостъпни на нашия пазар. Разбира се, срещу тлъст хонорар.

Мангъров е взел присърце ваксинациите за заболявания, които не са включени в задължителния имунизационен календар и всячески помага на родителите да осигурят здравето на отрочетата си, ако подготвят съответната сума. Той например лично внася от Гърция препарата VARIVAX срещу варицела и го поставя в кабинета си срещу… 250 лева хонорар, споделиха родители, минали през процедурата.

Самата ваксина е на цена около 60 долара, но трябва да признаем, че Мангъров вероятно включва в цената на услугата транспортни разходи. Както и честта в крачето на детето ти да забие игла такова светило в медицината и политиката.

Мангъров е считан за един от най-имотните лекари у нас, макар че повечето му недвижими имоти, в които инвестира от години, се водят на името на 99-годишната му майка Елена. Пенсионираната докторка е и съдружничка на сина си в частната му лаборатория, показва справка в търговския регистър.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ