Австрия превзе подиума на Световното в Банско

Банско 3

Австрия нанесе съкрушителен удар по конкуренцията в първия ден от световното за девойки до 21-години в Банско. Целият подиум бе от представителките на тази държава, като четвъртата им представителка остана на 14-о място.

20-годишната Лена Вехнер спечели златото в супергигантския слалом с 24 стотни пред Магдалена Капауер и 37 пред Магдалена Егер.

„Въобще не очаквах световната титла. Нямам думи да опиша как се чуствам. Пистата бе страхотна. Дадох всичко от себе си и се радвам, че успях“, каза Лена след като завърши със златен медал.

Титлата и дава право да стартира на финалите на световната купа в края на сезона в Ленценхайде, но окончателното решение трябва да дойде от федерацията, обясни нейният треньор. Регламентът позволява това, но австрийците имат допълнителни изисквания.

Вехнер няма никакъв опит в световната купа, като заема 97-о място в ранглистата на супер-Г. „Това е любимата ми дисциплина безспорно. В другите нямам толкова големи шасове“, обяснни шампионката.

Девойките имаха доста проблеми с вятъра на пистата „Марк Жирардели“, като на моменти той бе доста бурен. Само пет от момичетата обаче не успяха да стигнат до финала, което показва доста сериозна подготовка.

При 18-годишните първото място зае Ребека Янцова от Словакия, която дори зае 12-ото място в крайното класиране. Втора след нея остана Михо Мизотани, а трета остана финландката Шарлоте Хенриксон.

Най-изненедващо бе пристигането на американката Амелия Жозефин Хърт, който по невероятен начин успя да се придвижи от Словакия до България. В неделя тя бе 22-а за световната купа в Ясна, а в понеделник бе 18-а в Банско.

Във вторник по програма трябва да се проведе гигантски слалом, в който да участват Ева Вукадинова и Юлия Златкова.

„24 часа“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ