Валери иска на всяка цена да е депутат: Продаде партията си на Марешки, взе човек от ДПС

Валери Симеонов

Бившият коалиционен партньор на Бойко Борисов Валери Симеонов е изпаднал в предизборна паника, разказаха пред Lupa.bg близки до партията му. Лидерът на НСФБ бил готов на всичко, само и само да влезе в парламента и да се сдобие с депутатски имунитет.

Ступорът, в който бил изпаднал, си личи и от регистрацията на листите за парламентарните избори. Хора на НФСБ са класирани на едва две или три първи места от общо 31 района. Всичко останало било обсебено от Веселен Марешки, с когото са в коалиция.

„Ако те бяха равноправни партньори, нормално е Валери Симеонов да има поне десетина места! А не е така. Това означава, че лидерът на НФСБ е позволил на Марешки да придобие партията му, само и само Симеонов да се добере до Народното събрание”, коментираха запознати.

Валери Симеонов се целел в депутатския имунитет по две причини. Първо, за да не го разследват и второ – защото се страхувал от физически посегателства срещу себе си.

„С това, което направи по Черноморието – със затварянето на заведенията, Валери си навлече много врагове. Има страшно недоволни хора от дребния и средния бизнес, които бяха подложени на тормоз чрез непрестанни административни проверки – той направо им съсипа бизнеса, и то доста преди коронавируса”, довериха пред Lupa.bg бургазлии.

Всичките тези хора сега били реваншистки настроени, затова Симеонов се страхувал да остане без имунитет. „В момента Бургас е заринат с листовки и билбордове на Валери Симеонов – това не е било никога! Той никога не е правел предизборен офис на централната улица „Богориди” в Бургас – обаче сега направи. За да може на всяка цена иска да влезе в парламента”, разказаха още бургазлии.

Не случайно в листата на Марешки и Симеонов е включен и майсторът на преференциите – изгоненият от ДПС в предишния парламент Ангел Исаев. Той бил привлечен лично от патриота Симеонов, който разчитал да му донесе максимален брой гласове.

Lupa.bg



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ