Стартира 25-ото издание на „София филм фест“

Филм, Кино, Публика

25-ото издание на „София филм фест“ започва днес и ще продължи до края на месеца, предаде БНР. Откриването ще е в зала едно на НДК с най-новия филм на режисьора Камен Калев „Февруари“.

Също тази вечер Теодоси Спасов ще получи голямата награда на София за приноса му към изкуството на киното и музиката. Адаптиран спрямо пандемичната ситуация „София филм фест“ тази година ще е с хибридно издание.

Над 70 ленти ще бъдат налични на онлайн платформата на Фестивал Скоуп/Шифт 72. Близо 130 филма пък ще бъдат прожектирани в софийските киносалони, каза директорът на фестивала Стефан Китанов.

„Тази година сме подготвили една изключителна програма. Този фестивал ще има два периода. Първият период е през месец март и това е същинският фестивал, тогава ние ще представим международните конкурси, премиерите на новите български филми, важни актуални филми от фестивалния пейзаж през миналата година, а и тази, защото имаме и нови филми“, каза той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ