Банско доказа, че е готово да приеме Световно първенство за мъже и жени

Банско 5

Генералната репетиция на Банско за така желаното от всички Световно първенство за мъже и жени мина отлично.

За 10 дни организаторите проведоха показа, как се организира Мондиал в алпийските ски. Усилията и успеха им се удвояват, защото те го направиха във време на безпрецедентна пандемия, която е обхванала цял свят.

Най-добрите юноши и девойки премериха сили и определиха най-добрите сред тях в отлични условия в полите на Пирин.

Дни преди това бе проведена и традиционната вече Световна купа, която събра елита на мъжките ски.

С всичко това Банско тропна по масата и каза: „Ние сме готови за Световното, дайте ни го!“ , а сега една публична тайна. България и в частност Банско ще получи Световното, това ще се случи рано или късно. Защо ли? Защото тези усилия се виждат и признават по цял свят и няма как да останат невъзнаградени.

Достатъчно доказателство за множеството интревюта, които всички състезатели дават за медии по цял свят. В тях те изразяват възхищението си от отличните условия, които винаги се осигуряват в Банско.

Ще Ви припомни и думите на Световният шампион в гигантския слалом Матьо Февър. Той завоюва златото седмица преди да дойде в Банско и да спечели първото място и тук. Минути след това заяви: „“Тук беше изключително. И като трасе, и като организация. Пистата бе подготвена перфектно за това време. На много места нямаш шанс да влезеш във втория манш с номер над 30. Тук се получава. Реално вложих повече сили за победата в Банско, отколкото в Кортина.” 

Към тях добавяме и тези на собственика на „Юлен“ дружеството-концесионер на ски зоната в Банско и легендарно име в спорта Марк Жирардели. Той сподели кадри в социалните мрежи, на които написа лаконичното, но достатъчно: „Раят е в Банско“. Думи, които обиколиха света и ще ехтят дълго.

 

 

 



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ