Сто Кила Мирчев, и заплатите в парламента ли ще изкарвате с бургаски лъжи, ДеБъ!?

иво мирчев

Швейцария е страна където си пестят думите, за да правят пари. Затова, когато някой вземе много да дава акъл, го слагат на място с: „Господине, това, че от 20 години имате часовник на ръката, не ви прави часовникар“!

У нас такива „часовникари“ бол! И после защо не върви държавата!?

Ами как да върви от такива като Иво Мирчев, да речем?

Могъщото тяло на „Да, България“ влезе веднъж във фитнеса, снима се като „кифла“, качи се в инстаграм и вече се смята за спортен инфлуенсър. Общественото мнение ще формира.

Има една легенда за старогръцкия художник Апелес, който изложил своя картина и наблюдавал отстрани реакциите на публиката. Един обущар направил забележка, че липсва една каишка на сандалите на портрета. Апелес поправил картината. На другия ден пак същият обущар започнал да критикува фигурата, дрехата, цветовете и прочие. Апелес му казал: „Обущарю, не по-високо от обувките!“

Та хубаво е някой да каже на такива като Иво Мирчев: „Операторче, не по-далеч от камерата, с която се тътриш след веселяка Христо Иванов“!

Застанал корпулентният Мирчев пред залата в Бургас и пресмята „измамата“. Чак акъл дава за стартовия пистолет. Хей, г-н Сто кила, че и отгоре, в леката атлетика не се използват пищаци, като онези, пластмасовите, с които превзехте Росенец! А овалната форма на корема не ви прави специалист по писти!

А най-гадното от всичко е, че Иво Мирчев и сенсеят му Бойкикиев говорят пълни лъжи. Гадни, долни, но ефектни. Това ли мислят да правят и в парламента, ако някой ги допусне там? Ще лъжат и мажат за 5 000 лева заплата. Без да им пука, че в документите има всичко!?

Но да караме подред…

Не отговаря на истината лъжата на Мирчев, че “цената на зала „Арена Бургас“ доближава 100 млн., 80 млн. от които са вече похарчени“. Строителството на залата, доставката и монтажа на спортното оборудване и всички други разходи свързани с пускането на залата в експлоатация възлизат на 63 855 937,00 лева, от които към момента са платени 58 622 360,00 лева. Красен Кралев вече го отчете няколко пъти, даже и в парламента.

Относно комичното твърдение на Мирчев, че: „Цената на един стартов пистолет за лекоатлетическата писта, е колкото на един хубав лаптоп. Обаче за тази зала цената му е 200 000 лв. Има и други интересни покупки, които са направили хората в Бургас – например системата за фалстарт – тя струва колкото няколко хубави лаптопа, обаче тук тя струва 240 000 лв“. Посочените суми за отделни компоненти са представени по манипулативен начин. Изрично в документацията за участие, с която е проведена открита процедура по ЗОП за закупуването на спортно оборудване за нуждите на „Арена Бургас“, е посочено, че системата за електронно измерване на бегови дисциплини (към нея се включва и стартов пистолет и система за фалстарт) следва да бъде представена като единна система, която да отговаря на изискванията на IAAF (международната федерация по лека атлетика), като същата следва да бъде изцяло свързана със стандарт Ethernet, който позволява най-бърз пренос на данни, трябва да разполага с камери, които предоставят най-висока резолюция и време за работа, да притежава многокомпонентен софтуер за управление от най-висок клас, да включва необходимите висококачествени кабели, които служат за връзка между отделните компоненти, като по този начин, в съвкупност, всичко гореизброено прави една многокомпонентна система, която включва различни елементи, има различни параметри, които следва да могат да работят задължително в цялост, като по този начин да отговарят на най-високите изисквания. Видно от обявлението и документацията за участие в процедурата по ЗОП, която „Академика 2011“ ЕАД проведе за доставка и монтаж на спортно оборудване, която процедура мина през обжалване пред КЗК и ВАС, където и двете инстанции потвърдиха, че процедурата е проведена законосъобразно, е определило прогнозната стойност за цялото спортно оборудване на „Арена Бургас“ за различните видове спорт, като никъде не са посочени конкретни цени за отделни компоненти.

Ако беше си направил труда да прочете това, г-н Иво Сто Кила нямаше да лъже за цените на отделните компоненти, защото за нуждите на „Арена Бургас“ е необходима система, която разполага с всички посочени компоненти за провеждане на състезания по лека атлетика. С пистолет на цената на един лаптоп, Мирчев може да си организира единствено надбягване за мъже с наднормено тегло…

И поредната лъжа: „На журналистически въпроси за това как са стигнали до тази цена, хората, които са правили офертата, казват, че не си спомнят, било е отдавна.“ Пълни глупости! Всичко е в книгите, трябва само да ги отвориш. Ама кой да чете при толкова промоции в „Била“!? Преди обявяване на откритата процедура по ЗОП, касаеща доставката и монтажа на спортното оборудване, за определяна на прогнозната стойност на поръчката, „Академика 2011“ ЕАД се е допитало до всички федерации, отговарящи за съответните спортове, какво оборудване им е необходимо във връзка с бъдещото пълноценно ползване на „Арена Бургас“, а отделно проведе пазарни консултации по реда



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ