ПОЗОР: БСП избяга от дебат с ВМРО! Валери Симеонов: Затворете децата!

Кузман Илиев

Борим се за участие в законодателната власт. Искаме да присъстваме в управлението, защото не сме доволни от състоянието в момента. Това, което се сме заложили в програмите си, не сме го реализирали в пълна степен. Това заяви в ефира на Нова телевизия каза Валери Симеонов по време на предизборен диспут.

„Плюсове и минуси има. Имаше неща, които са постижение. Такъв беше отговорът на изключителния антибългаризъм в Северна Македония, постижение беше и битката с демографията“, заяви от своя страна кандидатът за депутат от листата на ВМРО Кузман Илиев.

„Голямата битка ще е с левия популизъм, който ще покачва данъци и ще трупат нови дългове“, каза Илиев.

„Знаете, че сме имали редица забележки. И към настоящия момент имаме претенции. На първо място трябва да се затворят училищата, защото децата разнасят вируса, а и новият щам заразява предимно тях“, заяви Валери Симеонов и за взетите мерки, както и какви мерки трябва да се предприемат.

„Не бих затворил училища и фитнеси“, опонира му Кузман Илиев. И изтъкна, че бизнесът е направил всичко възможно да се спазват мерките и там, където имало взрив на заболяемостта, имало заведения.

„Добрите намерения са едно, реалният живот е друго. Ако продължава трагедията за най-възрастните хора, държавата е длъжна да вземе мерки. Какво правим, ако болниците и коридорите започнат да се пълнят. Щабът си върши работата“, допълни Симеонов.

Запитани кой би бил техният здравен министър, Валери Симеонов заяви: „На война генерали не се сменят! Тези си вършат работата добре. Щабът ни прекара през тази криза. Не ме интересува, че е кандидат на ГЕРБ!“. „Несериозно е да предлагам, аз съм от гражданската квота“, отговори Кузман Илиев.

Според Илиев, най-големият успех като малък партньор на ГЕРБ, бил увеличаването на минималната пенсия на 300 лв. „Мизерия!“, изтърси Виктор Николаев. „А 161 лв. не бяха ли мизерия? Вие за коя мизерия сте – за старата или за новата?“, сряза го Валери Симеонов.

Водещият на сутрешния блок Виктор Николаев каза преди началото на диспута, че от БСП са отказали участие и са се скрили.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ