След брутален шок, родители обявиха война на Спешна помощ: Детето изпадна в безпомощност, наложи се да…

Линейка спешна помощ

Семейство от София обяви война на Спешна помощ в социалните мрежи. 

Даниела и Огнян Секирански твърдят, че на 9-годишната им внучка не е обърнато внимание, въпреки че е била с критично висока температура.

Случката се разиграла на 31 юли вечерта. Бабата и дядото потърсили спешната помощ през телефон 112 , но тя така и не пристигнала.

В един момент детето започна да трепери. Премерих й температурата и се стреснах. Детето изпадна в безпомощност и заспиваше“, разказа Даниела за „Здравей, България“, предава NOVA. По думите на нейния съпруг детето е било с над 41 градуса.

Двамата звъннали на 112, където ги посъветвали да предприемат действия за сваляне на температурата на детето.

„След час отново им звъннах. Оттам диспечерът ми отговори, че в момента не могат да изпратят екип, тъй като търсят педиатър“, допълни Огнян.

„По това време детето вече започна да повръща. Наистина бяхме шокирани. Тогава извикахме линейка на частна фирма. Дойдоха след 10 минути“, каза съпругата му.

„В това, което дотук се каза, има доста неверни неща. При първото обаждане дядото казва, че детето е с 40,5 градуса. Второто им позвъняване не е след час, а е 6 минути по-късно. Нашата диспечерка казва, че сме пренасочили педиатър.

На 45-ата минута линейката е пред блока и там се засича с екип от частна болница“, заяви Катя Сунгарска, говорител на „Спешна помощ„.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ