БСП се тресе от гняв: ГЕРБ дойде да изпрати Клара Маринова в последния й път, но не и Корнелия

димитър главчев

Емблематичната социалистка Клара Маринова, която почина миналата седмица, не е била изпратена в последния си път от нито един червен депутат, споделиха пред Lupa.bg възмутени присъстващи. Погребението на Клара се състоя този вторник.

Да й кажат последно сбогом дошли единствено социалистите Янаки Стоилов, Михаил Миков, Атанас Мерджанов и Иван Генов.

„От настоящите депутати от БСП не присъстваше нито един! И как може лидерът на партията, Корнелия Нинова, да не дойде! Ако тя имаше малко повече мозък, щеше да използва това погребение с пиар цел, да си вдигне малко рейтинга – но не”, коментираха членове на столетницата.

Единственият актуален социалист, който се представил подобаващо на погребението на Клара Маринова, бил шефът на софийското БСП Калоян Паргов. Той прочел прочувствена реч за Клара от името на Градския съвет на партията.

От Корнелия Нинова обаче ни вест, ни кост. Още по-парадоксалното е, че на погребението присъствал и бившият шеф на парламента Димитър Главчев.

„Голям срам! Да дойде на крака партиен опонент от ГЕРБ, а от групата на БСП – никой!”, не могат да повярват редовите членове на столетницата.

Телевизионната легенда и бивша депутатка от БСП Клара Маринова почина в средата на миналата седмица. Като причина са смъртта й се посочва белодробна емболия, вследствие на претърпяна операция. Преди година и половина Маринова сменя колянна става, търпи интервенции и по гръбнака. След операцията на коляното обаче журналистката е получила инфекция, от която така и не успява да се възстанови.

Близките и приятелите й я изпратиха едва този вторник, защото тъжната вест свари синът й Иво Маринов в Минск и се очакваше неговото пристигане в България.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ