Извънредно! Външно обяви: Има ли пострадали българи след земетресението в Ломбок! Жертвите вече са 91…

Земетресение Ломбок

Броят на жертвите от силното земетресение в Индонезия значително нарасна и достигна 91.

Трус от 7,0 по Рихтер удари остров Ломбок вчера и причини сериозни щети. Първоначално бе съобщено за само 19 загинали, а по-късно броят им бе коригиран на 80. Очаква се те обаче да продължат да се увеличават.

Хиляди хора вече са евакуирани, като предстои евакуацията и на 700 туристи. Още 900 туристи са евакуирани от съседния остров Гили. Напълно разрушени са домовете на хиляди хора. Земетресението е усетено и на друг съседен остров – популярният Бали, където има нанесени щети е на международния терминал на летището.

По информация на посолството в Индонезия няма данни за пострадали български граждани при земетресението с магнитуд от 7-ма степен по скалата на Рихтер, което разтърси вчера индонезийския туристически остров Ломбок. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

Главният град на острова Матарам е силно засегнат в следствие на труса. Земетресението е било усетено и на съседния остров Бали. По информация на посолството на остров Ломбок има трима български граждани, които към момента излежават присъда в местен затвор и не са били засегнати от земетресението. Дипломатическата ни мисия в Индонезия е в постоянен контакт с местните власти и следи развитието на обстановката.

Български граждани, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки, могат да го направят на дежурния телефон за спешни случаи на посолството: +62 811 932200.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ